מלכה אוצטר ז"ל

מלכה נולדה בגרמניה, שם נפטרו שני הוריה וסבתה גידלה אותה. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה, עברה עם משפחתה לצרפת. שם הכירה את יעקב ושם גם התחתנו. אחרי שנה עלו לארץ עם תינוק קטן בבטן. הם עברו כמה גלגולים בארץ עד שהגיעו ללביא בשנת 1957 עם ארבעה...
להמשך קריאה
תגלית ישראלית: הדבורים שיכפילו את כמות האבוקדו

פרופסור רפי שטרן מקיבוץ לביא, חוקר מו"פ צפון במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, ומרצה במכללה האקדמית תל חי. נחשב לאחד המומחים הגדולים בעולם להפריה של פירות נשירים...
לכתבה המלאה
מטע לביא

ענף המטע בלביא קיים כבר למעלה מ-60 שנה  הקימו אותו מייסדי הקיבוץ ולאורך השנים גידלו בו מגוון רחב מאד של גידולים – משמש, כרם ענבים, זיתים, אגסים ועוד.
להמשך קריאה
משק ליבה ממושב פצאל

נעים להכיר 🙂 אנחנו משפחת ליבה ויש לנו את העבודה הכי טובה בעולם. 
כשאנחנו אומרים "לנו", אנחנו מתכוונים לכולם: מסבא חיים וסבתא מרים ועד אחרון הנכדים. 
אנחנו מגדלים תמרים. 
כן-כן, הפרי הכי טעים שהטבע יצר, גדל אצלנו בחצר.

לסיפור המלא




פקאן גלילי- טל אסף, מושב שרונה


המטע שלנו נמצא בגליל העליון, באזור המפורסם בשל מקורות המים הרבים שבו - זה מתחיל מהחרמון, דרך הבניאס, הדן והחצבאני .
הדבר הכי חשוב שפקאן צריך - מים. מים טהורים, והרבה. ככל שהוא יונק יותר מים, כך הוא הופך עסיסי יותר, איכותי יותר

להמשך קריאה
שי לביא מהושעיה

סיפור שמן הזית האיכותי שלנו מתחיל בכרם הזיתים בהושעיה שבגליל, למרגלות ציפורי העתיקה בה יוצר שמן הזית מהזן הסורי כבר לפני אלפי שנים. ייצור שמן זית כתית מעולה בחומציות נמוכה במיוחד של 0.27% בלבד ובטעם עשיר וארומטי מתחיל בטיפול אוהב ומוקפד בכרם, במסיק ידני ובעצירת השמן בבית בד איכותי בכבישה קרה
להמשך קריאה
מכוורת רזי הדבש

מכוורת רזי הדבש נמצאת בכפר חיטים במבנה היסטורי שנבנה ב-1928 ע"י הפועל המזרחי.
במכוורת שלנו נותנים שירותי האבקה לגידולים כגון: שקד ואבוקדו וגם מייצרים דבש איכותי שנים רבות.
להמשך קריאה
קסם צמחים

קסם צמחים וטבע פתחו לנו את הצ'קרה, אורח חיים טבעי מתחיל בקסם צמחים, אצלנו הכל התחיל ב Daintree.
להמשך קריאה
איש היין

שמי אור לוין בן 33 דור שלישי בקיבוץ לביא.
אז איך הכול התחיל...?
להמשך קריאה
x

#{title}

#{text}

#{price}